Villaförsäkring

När man ska teckna en villaförsäkring är det smart att begära in offerter från flera olika försäkringsbolag, för beroende på vilket försäkringsbolag man tecknar försäkringen hos, kan den kosta olika mycket, och prisskillnaderna är faktiskt större än vad många tror. Man kommer du även förmodligen att ha sin villaförsäkring under en lång tid framöver, så det är viktigt att man inte betalar för mycket för sin villaförsäkring i onödan, då det kan röra sig om enorma belopp i det långa loppet.

Vilka uppgifter behöver man när man vill ha en offert för en villaförsäkring?

Att begära in offerter från olika försäkringsbolag är dessutom lätt. Du kan nämligen i de flesta fall göra detta direkt på försäkringsbolagets hemsida, genom att fylla i ett formulär.

För att du ska få en så korrekt prisuppgift som möjligt på din offert är det dock viktigt att du fyller i exakt rätt uppgifter. Det är därför bra att veta vilka uppgifter man kommer att behöva fylla i, så att man kan kolla upp de exakta uppgifterna om man är osäker på dem, innan man begär offerter. För att underlätta med detta har vi därför satt ihop denna lista med saker som försäkringsbolagen behöver veta och kommer att fråga dig om för att kunna ge dig en korrekt offert.

Detta kommer försäkringsbolagen att fråga dig om:

  • Vad du som försäkringstagare har för personnummer
  • Vad du som försäkringstagare har för telefonnummer
  • Vilken adress villan som ska försäkras finns på
  • Vilket postnummer villan som ska försäkras finns på
  • Vilken boyta villan som ska försäkras har
  • Vilket byggår som villan stod klar
  • Hur många som bor i villan, dvs. hur många ni är i familjen under den försäkringsperiod det gäller
  • Värdet på lösöret om det är en villahemförsäkring och inte bara en villaförsäkring du vill teckna

Vissa försäkringsbolag kan även fråga dig om larm och liknande, eftersom de kan tänka sig att ge den som har utökad säkerhet där hemma av något slag en rabatt för detta. Behöver du ange sådana saker är det alltid att rekommendera att du gör det, framför allt om du kan svara ja på frågorna, för det kommer troligtvis att leda till en billigare villaförsäkring för dig!