Snabblån

Behöver du snabbt ett tillskott i kassan, för att kunna utnyttja ett bra erbjudande eller för att klara en oväntad utgift? Då är kanske ett snabblån något för dig. Snabblån är en relativt ny grupp av lån som du främst hittar på nätet. Detta är alltså inget du kan gå till din vanliga bank och be om. Att snabblån ger snabba pengar säger ju namnet, men de skiljer sig också från vanliga banklån på andra sätt. Snabblån är lån utan säkerhet, och om du går till en av de traditionella bankerna och söker ett privatlån/ lån utan säkerhet, får du låna från 15 000 kr och uppåt. Det kan ju vara bra om du behöver en större summa för lite större affärer. Men om du bara behöver ett tillfälligt lån för att lösa några obetalda räkningar, eller för att unna dig något extra, är inte dessa lån ett alternativ.

Snabblånen skiljer sig också från vanliga banklån genom lånebeloppen. Här kan du faktiskt få ett lån som är exakt anpassat efter dina egna behov. Snabblånen ligger nämligen på belopp från bara 500 kr och upp mot de 15 000 kr som alltså är bankernas undre gräns. Man kan säga att dessa lån fyller ett uppdämt behov som de vanliga bankerna inte kunnat fylla. Om du behöver ett tillfälligt lån är det alltså i denna grupp du ska leta efter ditt lån.

snabblån

Om du söker lån under en vardag

Snabblån söker du enkelt direkt online, och det finns många fördelar med att söka lån via nätet. För det första går hanteringen snabbare och snabblån kan verkligen leva upp till sitt namn. Om du söker lån under en vardag kan du ha pengarna på kontot samma dag, och om du har konto i utbetalande bank kan du till och med få pengar direkt under helger. Men den största fördelen är kanske ändå att du på ett enkelt och smidigt sätt kan jämföra många olika lån innan du bestämmer dig. Precis som när du handlar varor kan du jämföra både produkter och priser för att hitta de snabblån som passar dig bäst.

Jämföra produkter gör du genom att titta på lånevillkoren och se vad de olika snabblånen har att erbjuda och vilka krav som ställs för att få låna. Priset får du förstås fram genom att titta på räntan, men det är också viktigt att titt på om det tillkommer några andra avgifter, så du inte får en obehaglig överraskning när du ska börja betala ditt lån. De vanligaste avgifterna som kan tillkomma är uppläggningsavgift och aviavgift.

Ett mindre lån

Behöver du bara ett mindre lån blir det förstås mycket dyrare än du tänkt dig om det, till exempel, har en uppläggningsavgift på 500 kronor. För att hålla nere den totala kostnaden är det därför klokt att välja lån utan dolda avgifter, i synnerhet om du bara ska ha ett litet lån. De flesta långivare har ett verktyg på hemsidan, där du kan ställa in önskat belopp och återbetalningstid och på så sätt få fram den exakta månadskostnaden för just ditt lån.