Privatlån

De flesta är vana att gå till banken för att söka lån. Man tar kontakt med sin lokala bank och bokar tid för ett möte med en bankman. Där får man berätta varför man vill låna och vad man tänkt sig att använd pengarna till. Sen får man vänta på bankens bedömning och efter några dagar kan man så få ett besked om lånet beviljats eller inte. Ett ganska krångligt och tidsödande sätt att söka lån på. Det går att göra betydligt smidigare om du tittar här, på nätet. Här finns alla lån man kan tänka sig, från de minsta mikrolånen till stora bolån, och alla går att söka direkt online. Att ansöka om privatlån online går snabbt och är enkelt. Och till skillnad mot när du går till banken kan du göra din ansökan när det passar dig.

Hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha

Du behöver inte ta ledigt från jobbet för att hinna in innan banken stänger. Nej, du kan till och med göra din ansökan mitt i natten om det passar dig bäst. Det enda du behöver göra är att tala om hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Här är det alltså du som sätter villkoren genom att du själv kan bestämma lånetiden och återbetalningstakten. När du angett vilket lån du vill ha fyller du i de personuppgifter som efterfrågas i ansökningsformuläret och skickar in din ansökan genom att klicka på en knapp. Ofta får du ett svar direkt på skärmen. När det gäller de större lånen är detta besked oftast preliminärt, men för de minsta lånen är det ett fullständigt lånebesked. Söker du ett mindre privatlån online kan du alltså få pengarna på kontot redan samma dag du söker lånet, vilket givetvis öppnar massor av möjligheter.

Sök privatlån online

Ett stort utbud av privatlån

Eftersom du kan hitta ett stort utbud av privatlån här, kan du också göra en ordentlig jämförelse och hitta de mest fördelaktiga lånen. För det är ju onödigt att betala mer i ränta och avgifter än vad som är nödvändigt. Tänk på att inte bara titta på kostnaderna när du jämför lån, utan också på lånevillkoren, inte minst för att se om du kan uppfylla kraven och har en chans att få ett lån. När du söker dessa lån är det ingen som frågar vad du ska använda pengarna till utan du lånar till vad du vill. Det långivaren tittar på är om din betalningsförmåga är tillräcklig så att du kan beviljas ett lån.

De flesta lån på nätet är privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Söker du ett bolån, till exempel, måste du lämna en säkerhet och på ett bolån står ofta huset som säkerhet. Det betyder att banken kan sälja huset för att få ut pengarna om du av någon anledning inte kan betala. När det gäller privatlån finns inga sådana garantier, och därför kan räntorna ofta ligga lite högre på ett privatlån. Bankernas privatlån ligger mellan 15000 och 400000, men på nätet kan du låna från 500 kronor och upp till 400000 kronor utan säkerhet.