Banklån

Har du varit med om att du tvingats avstå från att köpa något, eller åtminstone ändra dina planer, för att du inte har tillräckligt med pengar på kontot för tillfället. Är det inte fråga om några större summor kan man kanske vänta lite och försöka spara ihop pengarna. Men, eftersom lånemarknaden ser helt annorlunda ut idag än för några år sedan kan man också lösa problemet med ett litet, tillfälligt lån. Med alla nya lån som dykt upp på senare år har vårt förhållningssätt till lån förändrats. Tack vare de små lånen med korta lånetider kan man ta ett lån för att klara oförutsedda utgifter eller för att kunna unna sig något även om man inte hunnit få lön. Förr gick man till banken för att ta ett banklån och på den tiden var lån oftast ämnade för större affärer, som husköp, bil- eller båtköp. Då var det betydligt vanligare att man väntade och sparade ihop pengarna innan man kunde unna sig något extra.

både stora och små lån

Idag finns en hel mängd lån, både stora och små, som är lätt tillgängliga och enkla att söka. Dessa kan man använda på ett helt annat sätt än de vanliga banklånen, och det är också dessa lån som fått oss att förändra vårt beteende. De små mikrolånen ger möjlighet att låna mindre belopp än vad bankerna erbjuder och de fyller därför ett uppdämt behov.

Banklån

Men, de vanliga banklånen är naturligtvis också mycket användbara och med det förändrade lånebeteendet är det också fler som tar vanliga banklån för mindre affärer. De traditionella bankerna ger banklån utan säkerhet, på mellan 15 000 och 400 000 kronor.  Tack vare att du kan låna så mycket pengar utan säkerhet kan du använda ett vanligt banklån till kontantinsatsen om du ska köpa hus, till exempel. Banklån utan säkerhet kallas blancolån eller privatlån. Om du vill ha ett större banklån, eller av någon anledning har svårt att få lån där du lämnar en säkerhet för banken. Du kan, till exempel, belåna ett hus, en båt eller en sommarstuga. Om banken får en minskad risk, är de ofta generösare med att bevilja banklån och de kan också erbjuda en lägre ränta. Ett vanligt banklån, utan säkerhet, innebär alltid en viss risk för banken, och de vill givetvis kompensera sig för den ökade risken genom att sätta en högre ränta.

banklån direkt online

Du kan söka de flesta typer av banklån direkt online. Till och med de stora, traditionella bankerna erbjuder banklån online. Och om du söker via nätet är hela låneprocessen ofta betydligt snabbare och smidigare. Men, att söka lån online innebär det att du kan jämföra olika lån och välja det banklån som ger dig bästa räntan och bästa villkoren. Det finns massor av lån att välja på och både räntor och villkor kan skilja sig åt ganska rejält. Detta betyder att det kan finnas ganska mycket att tjäna på att göra en ordentlig jämförelse. Kolla både räntor och eventuella avgifter så du inte råkar ut för obehagliga överraskningar när du ska börja betala.